FOTO U centru Virovitice održana “Turneja radosti” u sklopu Plazma Sportskih igara mladih: Najbolji se plasirali na državnu završnicu u Splitu i Savudriji

Veliko sportsko-edukativno događanje pod nazivom “Turneja radosti” održano je danas (utorak) u Virovitici na gradskoj šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića.

Događanje je organizirano u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, čija je tradicija duga već 24 godine i omogućuje djeci da se u potpunosti besplatno natječu u deset sportskih disciplina. Uz promicanje sporta i sportskog načina života, primaran fokus je i na edukaciji, tako da se od ove godine provodi i velika edukativna kampanja u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova “Budi navijač, a ne razbijač”. Uz natjecanja u atletici i graničaru, Virovitica je bila domaćin i turnira u šahu. Svi pobjednici plasirali su se na državne završnice u Savudriji i Splitu koje će se održati tijekom srpnja.

IMG 3842

Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena “Turneje radosti” koju su zapalili gradonačelnik Ivica Kirin, župan Igor Andrović i predstavnici Plazma Sportskih igara mladih. Uz njih, na svečanosti otvorenja virovitičkog dijela “Turneje radosti” Plazma Sportskih igara mladih su bili zamjenici Virovitičko–podravskog župana Marijo Klement i Darko Žužak, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek–Golinac, načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, predsjednik Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije Saša Topić, tajnica Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije Dora Međimorec, tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović i član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza i predsjednik Županijskog rukometnog saveza Antun Blažević.

IMG 4036

Učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola natjecali su se u trčanju na 60 metara i igranju graničara, a učenici petih i šestih razreda u šahu. Sudjelovalo je više od 500 djevojčica i dječaka. Povremena lagana kišica nije mogla spriječit zadovoljstvo malih sportaša i navijača.

Rezultati:

Trčanje na 60 metara (rođeni 2009. godine i mlađi)

Dječaci:

1. Lovro Zdjelar
2. Leon Katić
3. Igor Kozlinger

Djevojčice:

1. Leona Pavić
2. Tea Đakić
3. Lana Lukačević

Trčanje na 60 metara (rođeni 2011. godine i mlađi)

Dječaci:

1. Ivan Špoljar
2. Milenko Marčetić
3. Luka Huđ

Djevojčice:

1. Jana Uzel
2. Elena Lovrenc
3. Hana Jančevski

Graničar (rođeni 2009. godine i mlađi)

1. Brlići -4 A
2. Vatrene lopte

Graničar (rođeni 2011. godine i mlađi)

1. Lelići
2. Brzići

Šah

Dječaci M-11:

1. Ivano Šimić
2. Adrian Milak
3. Matija Žeravica

Dječaci M-15:

1. Denis Sambol
2. Marin Brlas
3. Partricijo Munjeković

U konkurenciji djevojaka Z-11 nastupile su samo dvije: Darma Rončević je bila bolja od Andree Kovač. Zbog premalog broja sudionica, pobjednica se nije plasirala na državnu završnicu.

-Sretan sam zbog svog uspjeha i jedva čekam da se proveselim sa svojim prijateljima – zadovoljan plasmanom na završnicu bio je jedan od pobjednika Lovro Zdjelar.

Medalje najboljim pojedincima i ekipama su podijelili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement. Pobjednici u svim disciplinama plasirali su se na državnu završnicu koja će se održati tijekom srpnja u Splitu i Savudriji.

IMG 7043 Custom

Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom te sprječavanju nasilja i diskriminacije, Igre provode i kroz veliki projekt “Youth Sports Fair Chance”. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus+ Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura.

IMG 7054 Custom

Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.

IMG 7115 Custom

Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci, njih više od milijun i pet stotina sportaša koji su u dosadašnje 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

(www.icv.hr, mš, foto: K. Toplak i M. Šolc)

[g-gallery gid=”593327″]

[g-gallery gid=”593325″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content