Vozni park Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije bogatiji za još četiri medicinska vozila

Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji i Zavodu za hitnu medicinu, nabavljena su još četiri nova vozila, tako uz sedam novih vozila koje je Zavod od županije dobio tijekom 2018. godine, vozni park ovih vrijednih medicinskih djelatnika čini ukupno jedanaest vozila.

Tako je danas (petak) uz nazočnost predsjednika HVIDRA-e RH Josipa Đakića, župana VPŽ Igora Androvića i njegovih zamjenika Marija Klementa i Darka Žužaka, ravnatelja Opće bolnice Virovitica Dinka Blaževića i ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Lahorke Weiss obavljena predaja ova četiri vrijedna medicinska vozila.

Kako je tom prigodom istakao župan VPŽ Igor Andrović, to nije sve, jer tijekom mjeseca rujna ove godine, u Zavod za hitnu medicinu stići će još jedno vozilo.

IMG 1540 Medium

-Radi se o vozilu namijenjenom brdsko-planinskim uvjetima koje će ići u ambulantu Voćin, vrijednosti oko 500.000 kuna, dakle govorimo o ukupnim ulaganjima od oko 2.000.000 kuna za vozila za Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije – rekao je župan Andrović napomenuvši da je to samo jedan u nizu kontinuiranih projekata Virovitičko-podravske županije za kvalitetu i pravovremenost medicinske skrbi na području naše županije:

-Ne moramo posebno isticati koliko je važna brza i kvalitetna pomoć onima kojima je u tom trenutku najpotrebnija, a tu se ne radi samo o vozilima, nego i o drugoj medicinskoj opremi koju Virovitičko-podravska županija osigurava i Zavodu za hitnu medicinu i kompletnoj Općoj bolnici Virovitica. U budućnosti će se na području Opće bolnice Virovitica graditi nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu županije, a za njenu gradnju je ishođena građevinska dozvola, s ciljem što bolje brige, skrbi i zdravstvene zaštite za pacijente s područja naše županije – napomenuo je župan Andrović, koji je tom prigodom još jednom zahvalio svim medicinskim djelatnicima na velikoj hrabrosti, odricanju i angažiranosti tijekom epidemije koronavirusa.

IMG 1547 Medium

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Lahorka Weiss još jednom je zahvalila Virovitičko-podravskoj županiji na brizi, a svojim djelatnicima na velikom trudu i zalaganju da se ovaj hvalevrijedan projekt na najbolji mogući način provodi u djelo te istakla izuzetnu važnost vozila za kvalitetno i pravovremeno obavljanje poslova hitne medicine:

-Mi najbolje znamo koliko su nam ta vozila potrebna, jer radi se o osnovnim sredstvima za rad hitne medicine. Još ako tome dodamo i podatak da su samo tijekom prošle godine, vozila sa djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu prešla milijun kilometara, mislim da je sve jasno – rekla je ravnateljica Weiss.

Napomenula je da su djelatnici Zavoda tijekom prošle godine odradili 20.134 sveukupno ambulantne i terenske hitne intervencije te 18.832 sanitetska prijevoza.

IMG 1535 Medium

-Samim ulaganjem u vozni park ulaže se i na kvalitetu usluge koju pružamo. Naravno, nisu vozila sve. Tu su i naši vrijedni djelatnici koji to sve odrađuju. Još jednom hvala svima onima koji su prepoznali potrebu ulaganja u vozni park, a to je samo jedan dio nastavka ulaganja u Zavod za hitnu medicinu. Tu mislim prvenstveno na ulaganje u djelatnike i njihovu edukaciju i ulaganje u medicinsku opremu. Prošle godine tako su nabavljeni novih transportnih respiratora, defibrilatora i ostale opreme. I ono čemu se također radujemo i što željno očekujemo je izgradnja nove zgrade Hitne medicine, čime će ta lijepa priča o kvalitetnoj skrbi sa naše korisnike na najbolji način biti zaokružena – rekla je tom prigodom ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Lahorka Weiss.

(www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”593579″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content