”Glasnici istine” sudjelovali na 8. memorijalnom polumaratonu Đakovo-Kortina

Nakon nekoliko mjeseci stanke i nemogućnosti sudjelovanja na memorijalnim utrkama diljem Republike Hrvatske zbog pandemije COVID-19, članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” proteklog su vikenda sudjelovali na 8. memorijalnom polumaratonu Đakovo-Koritna.

Na polumaratonu se okupilo tridesetak trkača među kojima i ”Glasnici istine”: Mario Kovač, Robert Knapić, Pavo Tutenov, te Siniša Kanis i Goran Špehar kako bi odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima s područja Đakovštine.

”Glasnici istine” sudionici su ovog memorijalnog maratona od samog njegovog osnutka koji je nastao na inicijativu njihovih dugogodišnjih prijatelja, odnosno braće Ervačić iz Koritne, Mirka i Zorana čiji je brat Željko poginuo u Domovinskom ratu.

glasnici 6
Pokrovitelj ovog memorijalnog polumaratona bio je Grad Đakovo, čiji je gradonačelnik Marin Mandarić na startu sve sudionike pozdravio i ispratio na put, dok je na ciljnom odredištu trkače, već tradicionalno, dočekao Grga Lončarević, načelnik Općine Semeljci sa svojim suradnikom Mirkom Nenadovićem.

Veterani 3. gardijske brigade Ogranak Đakovo-Kune na čelu s predsjednikom Mariom Jahićem, kao organizatori, uzeli su si za obvezu omasoviti ovu memorijalnu utrku i dostojno odati dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima Đakovštine.

(www.icv.hr adf; Glasnici istine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content