FOTO Glazbena čarolija obitelji Rucner i veličanstvene Ane očarala publiku u Mikleušu

U kapelici svete Terezije Avilske u Mikleušu dogodio se pravi glazbeni praznik. Naime, u ovoj maloj kapelici gostovao je kvartet Rucner predvođen veličanstvenom Anom Rucner koja je očarala svakim svojim tonom.

Ove velike i vrhunske glazbenike na početku je pozdravio ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Slatina Antonio Brzica.

Obitelj Rucner u Mikleušu 2 Custom

-Od srca hvala ovim hrvatskim glazbenim velikanima što su došli u Slavoniju i naše male sredine, prvo sada u Mikleuš, a zatim i u Voćin. Posebno hvala obitelji Rucner što je ukazala prigodu i čast našoj slatinskoj glazbenici Veroniki Brzica da nastupi s njima svirajući svoj instrument saksofon. Slušati obitelj Rucner je čisto glazbeno uživanje – rekao je Brzica.

Uslijedilo je potom gotovo sat vremena glazbene čarolije, maestralne izvedbe na violini i violončelu, a poseban ogroman pljesak zaradila je jedinstvena Ana Rucner kada je izašla pred publiku koja je uživala u njenim bravurama na violončelu.

Obitelj Rucner u Mikleušu 5 Custom

-Uvijek kada dođem ovdje, zaista mi je srce puno, baš volim Slavoniju. Sretna sam što sam ovdje, posebno jer sviram sa svojom obitelji, roditeljima, dakle kvartetom Rucner. Klasična glazba je lijepa, ona je posebna, ljekovita i nekako onako budi nadu i stvarno je uživanje bilo nastupati u ovoj prekrasnoj crkvi i svirajući predivne note, posebno onu našu prepoznatljivu Slavonsku rapsodiju – rekla je diva hrvatske klasične glazbe Ana Rucner.

Upravo ta Slavonska rapsodija koja kroz svoje note provlači i slavonski bećarac te još nekoliko prepoznatljivih melodija ovoga kraja, posebno je očarala publiku, a među njima i posebne goste: ministricu Vesnu Bedeković, saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa te člana Uprave Hrvatskih šuma Igora Fazekaša.

Obitelj Rucner u Mikleušu 3 Custom

Na kraju koncerta svim damama iz obitelji Rucner u ime Općine Mileuš cvijeće je uručio zamjenik načelnika Dalibor Lipovac.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”594906″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content