IVANJE 2020. Održana 23. smotra folklora u Okrugljači

U mjesnom domu u Okrugljači, koji se nalazi nekoliko stotina metara od rijeke Drave i državne granice, u sklopu proslave Dana općine Špišić Bukovice „Ivanja 2020.“ održana je 23. Smotra folklora koju je, uz pomoć općine Špišić Bukovica i mjesnog odbora Okrugljača, organizirala Kulturno umjetnička udruga „ Graničar“ iz Okrugljače. U odsutnosti općinskih čelnika goste je pozdravio predsjednik mjesnog odbora Okrugljača Darko Bartolić.

Nakon elokventnog uvoda mladih voditeljica slijedio je nastup četiri udruge: Kulturno umjetničkog društva „Podravka“ iz Starogradačkog Marofa, Kulturno zavičajne udruge za očuvanje tradicijskih vrijednosti i kvalitete života “Radost ” iz Vukosavljevice, Kulturno umjetničkog društva „Seljačka sloga“ iz Brezovice i Kulturno umjetničkog društva „Šandrovac“ iz istoimenog općinskog središta u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji.

Nazočni od tek nekoliko pa do preko osamdeset godina bili su oduševljeni kulturnim blagom tri susjedna kraja Podravine, Slavonije i Bilogore, od kojih svaki ima svoje specifičnosti. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content