Malenica: Općine Crnac, Čačinci i Čađavica su sjajan primjer racionalizacije, osnovali su javnu ustanovu dječjeg vrtića i umjesto tri ravnatelja ili računovođe, imat će jednoga

Na konferenciji za novinare, u središnjici Hrvatske demokratske zajednice u Zagrebu, o „Digitalnoj Hrvatskoj“, govorili su ministar uprave i član Središnjeg odbora HDZ-a Ivan Malenica, predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević, te virovitičko-podravski župan, jedan od kandidata IV. izborne jedinice za Hrvatski sabor, Igor Andrović.

– Smanjit ćemo broj ministarstava, prepoloviti broj lokalnih dužnosnika, učiniti sve da javna uprava bude efikasna i učinkovita. Spustit ćemo digitalizaciju na lokalnu samoupravu i povezati sva lokalna tijela i ustanove sa središnjim državnim registrima te brojnim uslugama, aplikacijama i platformama – rekao je Malenica na konferenciji za novinare “Digitalna Hrvatska”.

Uz to, dodao je, HDZ će do kraja mandata uvesti digitalni potpis za cijelu državnu i javnu upravu.

IMG 3537

– Učinkovita država, otporna država i digitalna država je nešto na čemu ćemo inzistirati u idućem mandatu. Nastavit ćemo povećavati učinkovitost državne uprave i približavati sustav građanima – kazao je.

Naveo je i kako za idući mandat pripremaju optimizaciju sustava jedinica lokalne samouprave tako što će ih svrstati u nekoliko kategorija, a za svaku od njih će propisati popis poslova i aktivnosti koje one mogu raditi vodeći se načelom samoodrživosti i samodostatnosti.

– Cilj nam je obvezati jedinice lokalne samouprave da međusobno surađuju. Već imamo jedan sjajan primjer. Tri slavonske općine, u Virovitičko-podravskoj županiji, u kojima HDZ obnaša vlast, Crnac, Čačinci i Čađavica, osnovali su Javnu ustanovu Dječji vrtić „Leptir“. Umjesto tri ravnatelja, tri tajnika, troje računovođa imat će jednog ravnatelja, tajnika… To je primjer racionalizacije, a usto će biti i efikasniji i funkcionalniji u svom radu – naglasio je ministar Malenica.

(hdz-vpz.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content