Marijan Brlek predsjednik je UHBDR-a Suhopolje i u novom mandatu kada ova udruga slavi 15 godina aktivnog rada

U Hrvatskom domu u Suhopolju održana je izborno-izvještajna skupština Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata općine Suhopolje, na kojoj je za predsjednika udruge u novom mandatu izabran dosadašnji predsjednik Marijan Brlek.

Predsjednik udruge Marijan Brlek podnio je opširno izvješće o radu udruge u protekloj, 2019. godini te iznio plan rada za iduće razdoblje s naglaskom na daljnje obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata, pomoći članovima udruge te organiziranja i aktivnog sudjelovanja u događajima braniteljskih udruga s područja naše županije.

IMG 1742 Medium

Ovo je bila ujedno i prigoda da se proslavi i petnaesta godišnjica kontinuiranog i kvalitetnog rada ove udruge, a o ciljevima i zadacima koje ta udruga provodi od samog početka, govorio je predsjednik Marijan Brlek.

– Drago mi je da smo nakon 15 godina jedna od najvećih udruga na području Virovitičko-podravske županije. Tome u prilog govori i činjenica da smo u samo protekle četiri godine proveli oko 200 aktivnosti, a tijekom svih ovih petnaest godina preko 600 aktivnosti. Radi se o obilježavanjima važnijih datuma iz novije Hrvatske povijesti te organizaciji ili sudjelovanju na raznim manifestacijama drugih udruga i institucija. Od početnih 630 članova 2005. godine, udruga danas broji 230 članova. Posebno smo ponosni na činjenicu da svih ovih 15 godina našeg postojanja obilježavamo obljetnice pogibije 14 branitelja s područja naše općine, a isto tako smo ponosni na sav doprinos koji su naši branitelji dali u Domovinskom ratu. Da podsjetim, kada su prvi kalašnjikovi došli u Suhopolje, formirali smo 6. satniju 50. samostalnog bataljuna ZNG Virovitica, sudjelovali u zauzimanju karaula i tadašnje kasarne u Virovitici. Isto tako zaustavili smo prvu vojnu kolonu u centru Suhopolja, a u velikom broju naši pripadnici bili su članovi 127. brigade HV Virovitica, 81. gardijske bojne Kumovi, kao i drugih postrojbi Hrvatske vojske – rekao je predsjednik UHBDR-a Suhopolje Marijan Brlek.

IMG 1701 Medium

Čestitke na uspješnom radu te pomoći pri radu udruge i u novom mandatu tom prigodom uputili su i gosti, predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić, zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat i predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitica Zvonko Kožnjak.

Prije početka skupštine, izaslanstva su odala počast poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomen obilježja ispred zgrade Općine Suhopolje.

(www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”594923″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content