“Mikeškim Korona Kabareom” otvoreno 17. Virovitičko kazališno ljeto

Ovogodišnje, 17. Virovitičko kazališno ljeto otvorila je svečana premijera i praizvedba predstave “Mikeški Korona Kabare” autora Draška Zidara u režiji KKS – kazališnog kriznog stožera.  Zbog aktualne situacije oko COVID-a 19, predstava je održana na otvorenom u Palači Pejačević i privukla velik broj gledatelja. Prema riječima autora Draška Zidara predstava je logični nastavak njihova prva tri Mikeška kabarea.

– „Mikeški Korona Kabare“ je nastao iz ovih tužih pandemijskih noći, a i potrebe da ponovno malo privučemo publiku nekakvim laganijim sadržajem, ako ga takvim možemo nazvati. Koliko god on izgledao pučki, ipak ima poruku koja se tiče svih nas. Cilj je nasmijati ljude, a ovo je lokalna kritika globalne politike ili globalna kritika lokalne politike i naših mentaliteta – rekao je autor Draško Zidar uz kojega u predstavi igraju Mijo Pavelko i Goran Koši.

MG 3779

Prema riječima v.d. ravnatelja Kazališta Virovitica Tomislava Pintarića, Virovitičko kazališno ljeto trajat će do 27. lipnja. Izvest će se 7 predstava različitih kazališta iz Hrvatske, a od toga je jedna predstava za djecu +3 godine i jedna je za mlade.

(www.icv.hr, ml, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”592633″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content