Napreduju radovi na izgradnji dječjeg vrtića u Čačincima kojeg će moći pohađati 50 mališana

Napreduju radovi na dječjem vrtiću u Čačincima kojeg će moći pohađati 50 mališana. Riječ je o jednom od 11 vrtića koji se sredstvima Ministarstva poljoprivrede grade na području Virovitičko-podravske županije, a vrijedan je 5.8 milijuna kuna.

Prema riječima načelnika Mirka Mališa, ovaj je vrtić mještanima prijeko potreban, jer su do sad mališani pohađali vrtić u sklopu Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, a prostor koji su imali postao je premali da bi primio sve polaznike.

Izgradnju vrtića, obišli su, u pratnji domaćina načelnika Mirka Mališa i njegovog zamjenika Alena Jurenca, saborski zastupnik Josip Đakić, član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš, župan Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak.

HDZ u Čačincima

Župan Igor Andrović pohvalio je inicijativu općina Čačinci, Čađavica i Crnac za osnivanjem Javne ustanove Dječjeg vrtića pod nazivom ”Lipa”, kojom će tri vrtića dijeliti upravu.

– To je jako dobar primjer racionalizacije poslovanja. Javna ustanova će upravljati s ta tri vrtića i imat će jednog ravnatelja, jedno računovodstvo, jednog logopeda… Sigurno je to način na koji u budućnosti trebamo razmišljati da općine racionaliziraju svoje poslovanje. Ovo je primjer koji su pohvalili iz Ministarstva uprave i nadam se da će ovaj primjer slijediti i druge općine u Republici Hrvatskoj – rekao je župan Igor Andrović.

Prema riječima župana vrtić bi trebao biti otvoren do kraja godine.

(www.icv.hr, ml; foto: V. Grgurić)

HDZ u Čačincima

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content