NAPREDUJU RADOVI Vrtić u Velikom Rastovcu jamči ostanak mladih na tom području

Uoči svečane sjednice povodom Dana općine Crnac, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom i član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš posjetili su gradilište dječjeg vrtića u Velikom Rastovcu kroz koje ih je proveo načelnik općine Crnac Mato Damjan.

– Veliki Rastovac odabrali smo isključivo zbog činjenice kako je ovdje riječ o općinskom zemljištu i ovdje u blizini je i područna škola, a i zbog činjenice kako je ovo naselje u općini koje ima najviše male djece. Vrtić je planiran za 20 mališana. Projekt je vrijedan 3,2 milijuna kuna i sada jedva čekamo da gradnja završi, a to očekujemo do početka kolovoza – rekao je načelnik Mato Damjan te dodao kako je dodatna mjera pojeftinjenja vrtića i osnivanje zajedničke Javne ustanove vrtića s općinama Čađavica i Čačinci. Virovitičko-podravska županija nositelj je projekta izgradnje 11 dječjih vrtića od kojih je i ovaj u Velikom Rastovcu.

DSC02850

– Vrtić na području ove općine i ostali koji se grade po manjim općinama u ruralnim prostorima županije doprinijet će razvoju tih prostora, ali i ono što je najvažnije ta će djeca imati iste uvjete kao i ona djeca u gradovima – rekao je župan VPŽ Igor Andrović.

Ministrica Vesna Bedeković naglasila je kako se u Republici Hrvatskoj gradi preko 500 novih dječjih vrtića.

Dan općine Crnac 3

-I ako tome još dodamo da je Vlada RH je povećala rodiljnu i roditeljsku naknadu, proširila krug korisnika doplatka za djecu i niz drugih mjera, ova Vlada je definitivno prva do sada koja je pitanje demografije osvijestila kao važan problem u razvoju Republike Hrvatske.  Jedna od najvažnijih mjera ovog ministarstva je sufinanciranje programa u vrtićima tako da im osiguravamo dvosmjenski rad odnosno produljeni boravak, a tu je i jedna od najnovijih mjera u koju smo uložili 13,5 milijuna kuna iz državnog proračuna, a riječ je o sufinanciranju rada dječjih vrtića općinama koje se nalaze od prve do četvrte kategorije razvijenosti, a takvih je u VPŽ osam među kojima i Crnac. To znači da sufinanciramo boravak u vrtiću s 500 kuna po djetetu – rekla je ministrica Bedeković.

(www.icv.hr, vg)

IMG 379e1fdb2008758d29ddff1df4535f7a V
Foto: K. Toplak

[g-gallery gid=”593528″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content