Novo popuštanje u bolnicama: Dozvoljene su posjete, evo pod kojim uvjetima

Zbog specifične epidemiološke situacije za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19, preporučene su pojačane preventivne mjere radi zaštite pacijenata smještenih u bolnicama, što je uključivalo i ograničenje mogućnosti posjeta u bolnicama te boravak roditelja uz dijete u bolnici.

Međutim, mjerama reaktivacije bolničkog zdravstvenog sustava omogućene su posjete u neodgodivim i iznimnim okolnostima u skladu s epidemiološkim smjernicama, o čemu odluku donosi ravnatelj zdravstvene ustanove sukladno organizacijskim mogućnostima.

Kako je epidemiološka situacija trenutačno vrlo povoljna članovi obitelji mogu se javiti izravno u bolnicu gdje će dobiti informaciju o mogućnosti posjete.

Rad specijalnih bolnica za medicinsku rehabilitaciju bio je također reduciran za vrijeme epidemije na obavljanje samo akutne stacionarne rehabilitacije. Mjerama reaktivacije bolničkog sustava postepeno se uvodi i održavajuća stacionarna rehabilitacija, a pacijenti se pozivaju sukladno prioritetima nakon evaluacije listi čekanja.

(koronavirus.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content