Održana 1. tematska radionica u sklopu izrade Akcijskog plana upravljanja posjetiteljima Posjetiteljskog centra Dravska priča

Foto: virovitica-nature.hr

Danas (petak) u suradnji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i ugovorenog vanjskog suradnika tvrtke GEODESIGN j.d.o.o., u Posjetiteljskom centru Dravska priča, održana je 1. tematska  radionica vezana  uz izradu Akcijskog plana upravljanja posjetiteljima Posjetiteljskog centra Dravska priča koji se provodi kao dio projekta Posjetiteljski centar Dravska priča – ineraktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode KK.06.1.2.02.0017.

Foto: virovitica-nature.hr

Nakon uvodne riječi, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko–podravske županije, Tatjana Arnold Sabo, prezentirala  je sudionicima radionice projekt Posjetiteljski centar Dravska priča – ineraktivan, inovativan i svima pristupačan doživljaj prirode i upoznala ih sa planiranim aktivnostima projekta, uslijedio je obilazak Centra i sadržaja u perivoju kako bi se sudionicima radionice prezentirale do sada realizirane aktivnosti projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Zatim je Ana Kruljac, GEODESIGN j.d.o.o., upoznala sudionike radionice sa dokumentom Akcijski plan upravljanja posjetiteljima – što je i čemu služi, kakva mu je struktura, koje su teme, vizija, opći i posebni ciljevi upravljanja, te aktivnosti upravljanja.

Foto: virovitica-nature.hr

U nastavku, sudionicima radionice su prezentirana obilježja područja te budući način upravljanja posjetiteljima u Posjetiteljskom centru Dravska priča.

Na kraju radionice, uslijedila je rasprava o daljnjem razvoju Posjetiteljskog centra Dravska priča – u kojem smjeru bi daljnji razvoj trebao ići, na koji način područje može biti pokretač gospodarskog razvoja područja te o potencijalnim prijetnjama području.

(virovitica-nature.hr)

Foto: virovitica-nature.hr
Foto: virovitica-nature.hr