Održana izborna skupština Ogranka Matice hrvatske u Virovitici, Dubravka Sabolić: Trebamo pomladiti članstvo

U prostorijama Hrvatskog pjevačkog društva “Rodoljub” održana je redovna izborna skupština virovitičkog ogranka Matice hrvatske. Predsjednica Dubravka Sabolić podnijela je izvješće o radu u prethodnom razdoblju, istaknuvši da je Ogranak Matice hrvatske u Virovitici organizirao nekoliko zanimljivih predavanja. Posebno se ističe suradnja s Austrijskim kulturnim forumom u Zagrebu u okviru projekta “Kalliope Austrija – Žene u društvu, kulturi i znanosti”. Održano je i predavanje Ante Radovića povodom 50. godišnjice prve ljudske ekspedicije na Mjesec te je organiziran okrugli stol o 70 godina rukometa u Virovitici. Organizirano je i nekoliko izložaba, predstavljanja knjiga, a nastavljeni su i Mikeški divani.

Ogranak Matice hrvatske u Virovitici u okviru svojih financijskih mogućnosti nastavio je s izdavačkom djelatnošću. Proljetos nije bilo značajnijih aktivnosti ogranka zbog epidemioloških mjera zbog pandemije koronavirusa. Trenutno je u Ogranku aktivno tridesetak članova koji redovito plaćaju članarinu i sudjeluju u gotovo svim aktivnostima.

IMG 7341 Custom

Financijsko izvješće je podnio Matija Pavličević, a izvješće Nadzornog odbora Zvonimir Smolić. Izvješća su usvojena jednoglasno. Zbog isteka mandata razriješena su dosadašnja upravljačka tijela Ogranka. Na prijedlog radnog predsjedništva izabrani su novo Predsjedništvo i Nadzorni odbor.

U Predsjedništvo su izabrani Natalija Bajer, Dražen Bunjevac, Marina Mađarević, Dubravka Sabolić i Ivana Vidak, a u Nadzorni odbor Zvonimir Smolić, Mirjana Vodopić i Ivan Zelenbrz.

Nova-stara predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Virovitici Dubravka Sabolić u programu rada za iduće razdoblje naglasila je nastavak uobičajenih aktivnosti: izdavanje knjiga, izdavanje matičinog časopisa “Zavičaj” u suradnji s ograncima u Slatini i Orahovici, organizaciju predavanja i izložbi.

IMG 7345 Custom

– Trebamo pomladiti članstvo našeg ogranka s mladim ljudima koji su voljni raditi na promicanju znanosti, kulture i umjetnosti – na kraju je naglasila predsjednica Sabolić.

Rad ogranka Matice hrvatske u Virovitici pozdravile su predstavnice Ogranka Matice hrvatske u Slatini Zorica Varga i Dragica Šuvak. Tom prilikom su pozvale sve nazočne na predstavljanje knjige Dragice Šuvak i Mladena Štivina “Iz kulturne baštine Hrvata na Kosovu”, koje će se održati u Slatini 30. lipnja. Autori u toj knjizi predstavljaju kulturnu tradiciju Hrvata koji su se prije dvadesetak godina doselili iz Letnice, Šašara, Vrneza i Vrnavokola u Voćin i okolicu.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”593422″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content