ORAHOVICA Projekt Jezero ponudit će nova zapošljavanja i ostanak mladih 

Orahovačko jezero neizostavna je turistička lokacija u Orahovici i kompleks koji nudi turističku i gospodarsku mogućnost. Zamjenik župana virovitičko-podravskog Darko Žužak predstavio je danas gostima ministrici Vesni Bedeković, saborskom zastupniku Josipu Đakiću i članu Uprave Hrvatskih šuma Igoru Fazekašu sve dosadašnje projekte uređenje Jezera, a posebno je naglasio i one koji su u tijeku.

-Planirani projekti novog uređenja Jezera trebali bit biti gotovo do 2023. godine. Uz velike zahvate, ima tu još niz drugih planova kao što je funkcija još jednog većeg jezera koje se nalazi nedaleko ovog popularnog, a riječ je o jezeru u vlasništvu tvrtke Radlovac koji ima jako hladnu temperaturu i u njemu nije moguće kupanje, ali plan je da bude u funkciji za sportove na vodi i ribolov. U planovima je također i izgradnja skijaške staze koja bi kretala ispod Ružice grada i završavala nedaleko jezera i bila bi nekih 500 metara dužine. Činjenica je da u našoj županiji imamo dva mala skijališta pa je plan da ovdje na ovom turističkom biseru napravimo jedno veliko koje bi obuhvaćalo i širu regiju, a jedna od većih želja je i škola skijanja za djecu. Također zgotovljen je i projekt adrenalinskog parka iznad Jezera pa se nadam kako će i on jednog dana ugledati svjetlo dana – rekao je Žužak.

Posjet jezeru

Saborski zastupnik Josip Đakić naglasio je kako je Jezero lokacija koje ministarstava, Sabor i Vlada RH dugi niz godina poznaju i znatno pomažu u njegovom uređenju.

– Još se svježe sjećam kada je brana popustila i kada je sva voda iz jezera iscurila i drugih nepogoda i tada smo krenuli u pravu akciju kompletnog uređenja Jezera putem sredstava ministarstava poljoprivrede i regionalnog razvoja. I danas pratimo sve što se ovdje događa, kako jezero raste i s oduševljenjem dolazimo ovamo i očekujemo nastavak njegove izgradnje i uređenja. U narednom periodu Hrvatsku očekuje 22 milijarde eura za pomoć u prevladavanju korona krize te za daljnje praćenje projekata i razvojne strategije u RH i tu će naravno veliku pomoć dobiti cijela Slavonija pa tako i Orahovica – rekao je Đakić.

Posjet jezeru

Ministrica Vesna Bedeković izrazila je veliko zadovoljstvo dolaskom u Orahovicu.

-Često sam dolazila na Jezero i u Orahovicu oduvijek, ne samo kao saborska zastupnica i ministrica nego i kao profesorica i obična žena koje ovdje ima jako puno prijatelja i uvijek sam oduševljena njenom ljepotom – zaključila je ministrica Bedeković.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”594729″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content