Pitomačanka Vedrana Šajn o borbi protiv predrasuda govorila u dokumentarcu „Svoje“

Vedrana Šajn iz Pitomače, voditeljica i nositeljica prvog i jedinog internetskog radija posvećenog djelu i radu 22 nacionalne manjine u Hrvatskoj, bila je jedna od tri sugovornice u dokumentarnom filmu Miroslava Sikavice „Svoje“. Govorila je o borbi protiv predrasuda u društvu iz svoje perspektive – mlade žene s vizijom, snagom i vjerom u promjene.

Dokumentarni film „Svoje“ donosi tri priče mladih žena koje se na svoj način bore sa predrasudama, diskriminacijom i svim stvarima s kojima se inače bori jedna ženska osoba u manjinskom svijetu. Vedranin pristup je poseban – ona to čini malom miksetom, slušalicama i mikrofonom.

Riječ je o iznimnom europskom projektu Vladinog Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a medijsku kampanju Pokrenimo kotač znanja posvećenu uključivanju Roma u sustav odgoja i obrazovanja predstavlja Alen Tahiri, ravnatelj Vladinog Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Vrata projektu otvorio je HTV-ov multinacionalni magazin Prizma, u okviru kojeg je putem dokumentarnog filma stigao do gledatelja.

-Vedri Radio živi i diše već skoro pune tri godine. Pratimo nacionalne manjine, različite manjinske manifestacije i događaje i jedan smo od organizatora Festivala nacionalnih manjina u Pitomači. Zahvaljujem ovim putem gospođi Martini Globočnik, gospodinu Miroslavu Sikavici, gospodinu Jasenku Rasolu, Uredu za ljudska prava i prava nacionalnih manjina kao i gospodinu Alenu Tahiriju na ovoj prilici – rekla je Vedrana Šajn.

Ono što Vedrana misli, radi, želi i voli možete pogledati u videu.

(www.icv.hr, vš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content