POGORŠANJE VREMENA Na snazi žuti meteoalarm zbog izraženih pljuskova i grmljavinskog nevremena

Za danas (ponedjeljak) je za područje cijele Hrvatske na snazi žuti meteoalarm. U Dalmaciji je na snazi uglavnom zbog olujnog vjetra, dok u ostatku zemlje zbog nevremena praćenog grmljavinom i obilne kiše.

U svojoj prognozi za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a rekla je kako će u ponedjeljak ujutro u Slavoniji, Baranji i Srijemu još biti većinom suho, a pljuskova i grmljavine bit će osobito poslijepodne i navečer. Vjetar uglavnom slab, sredinom dana mjestimice umjeren sjeverni, no uz pljuskove kratkotrajno može biti vrlo jak, čak i olujan. Najniža temperatura zraka bit će od 14 do 17 °C, a najviša između 24 i 27 °C.

 

DHMZ Državni hidrometeorološki zavod

Promjenjivo će biti sve do četvrtka.

– Svih će se dana izmjenjivati sunčana i oblačnija razdoblja, tijekom kojih će povremeno biti kiše, pa i u obliku pljuskova. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Planiranje aktivnosti na otvorenom bit će otežano i u unutrašnjosti jer će svakodnevno biti mjestimične kiše i grmljavine, lokalno i izraženijih pljuskova, a uz dosta vlage te razmjerno visoku temperaturu bit će dojam i sparnog vremena. Ipak veća je vjerojatnost za više suha vremena u sjevernim krajevima nakon srijede. Značajnijeg vjetra bit će uz pljuskove, a inače će tek povremeno puhati slab do umjeren jugozapadnjak – prognozirala je dr. sc. Tanja Renko.

c1d62d6e 5267 4058 823e 2ee864a52101

(www.icv.hr, hrt.hr)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content