POLICIJA NAJAVILA Uskoro kreće akcija kontrole alkohola i brzine, a za vikend pojačana kontrola i ostalih prekršaja

Tijekom prvih desetak dana lipnja na prometnicama Virovitičko-podravske županije dogodilo se 14 prometnih nesreća u kojima je vozač traktora smrtno stradao, pješak teško ozlijeđen i dva biciklista lako ozlijeđena. Tri prometne nesreće su uzrokovane nepropisnim skretanjem i dvije upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom, a pod utjecajem alkohola je bio jedan počinitelj prometne nesreće.

– U cilju stabilizacije stanja sigurnosti u prometu policijski službenici će i tijekom predstojećeg vikenda vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu – poručuju iz policije.

Kako najavljuju, posebnu akciju će provesti danas, 12. lipnja od 10 do 18 sati na području Policijske postaje Orahovica i to nadzor vozača pod utjecajem alkohola i nadzor brzine kretanja vozila.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content