Pri kraju su radovi prve faze uređenja “Petrovog vrta” u Grabrovnici: Bajkovit prostor za uživanje s obitelji

- PROMO -

Interpretacijski centar kuća Petra Preradovića obogaćen je novim sadržajem. U tijeku su završni radovi prve faze uređenja okoliša oko same zgrade Centra koji je nazvan “Petrov vrt”.

– U ovoj prvoj fazi koju smo uredili dali smo sadržaj koji će obogatiti samu ponudu koju centar ima, radimo nadstrešnicu s pozornicom i amfiteatrom gdje ćemo moći organizirati određene programe. U vrtu će se nalaziti i labirint gdje će djeca moći šetati i igrati se između zasađenog bilja, tu je i bara u kojoj vjerujem da će uskoro vrvjeti žabama i autohtonim biljem vezanim upravo za ovakvu vrstu vodenih površina. Osim toga instalirali smo nekoliko dječjih fiksnih igračaka tako da sve zajedno sa centrom Petar Preradović možemo i upotpuniti sadržaj, pružiti mogućnost višesatnog boravka u okviru Interpretacijskog centra – rekao je v.d. ravnatelj Centra za kulturu „Drago Britvić“ Rajko Stilinović

IMG 8279

Kako kaže, ovo je tek prva faza uređenja, no druga faza je već projektirana i vezana je uz sadržaje za višesatni boravak posjetitelja, u obliku ljuljački, prostora za čitanje i sjedenje, prostora za bicikliste.

– Za djecu u drugoj fazi planiramo dupli zip line kojim će se moći od zgrade Interpretacijskog centra pa dolje do igračaka spuštati. Sve u svemu ovaj projekt, koji smo financirali sredstvima Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Općine Pitomača, ima za cilj proširiti ponudu koju nudi Interpretacijski centar Petar Preradović tako da bi on sam po sebi uskoro mogao biti samoodrživa institucija na području naše općine – dodao je Stilinović.

IMG 8274

(www.icv.hr, ib, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”592342″]

Povezane vijesti

Skip to content