Prijevremeni izbori za Gradsko vijeće Orahovice održat će se 12. srpnja

Vlada RH donijela je Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za članove Gradskog vijeća Grada Orahovice. Prijevremeni izbori će se održati 12. srpnja od 7,00 do 19,00 sati.

Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača u zgradi Virovitičko-podravske županije, Službi za poslove župana i opće poslove, Virovitica, Trg Ljudevita Patačića 1, svakim radnim danom, od 7,30 do 14,30 sati, zaključno do srijede, 1. srpnja 2020. godine.

– Posebno napominjemo da provjeru u registru birača učine oni birači koji su mijenjali podatke bitne za evidenciju registra birača (promjena prezimena, prebivališta, stjecanje punoljetnosti i drugo). Popis birača sastavlja se za svake izbore, a sadrži birače koji imaju PREBIVALIŠTE u Republici Hrvatskoj i VAŽEĆE OSOBNE ISKAZNICE. Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan izbora dobiti potvrdu za glasovanje (npr. osobe koje nemaju važeće osobne iskaznice). Potvrde za glasovanje izdaje nadležni ured u Republici Hrvatskoj prema mjestu prebivališta birača – poručili su iz Županije.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content