Projekt DaRe to Connect: Održana radionica s lokalnim dionicima “Usluge ekosustava”

U četvrtak, 18. lipnja u Informativno edukativnom centru – hostelu Dravska priča, u sklopu provedbe projekta “Podrška ekološkoj povezanosti Dunavske regije povezivanjem područja Natura 2000 duž Zelenog pojasa”, akronim: DaRe to Connect, DTP2-007-2.3, održana je radionica s lokalnim dionicima pod nazivom Usluge ekosustava.

Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko–podravske županije, Tatjana Arnold Sabo, predstavila je sudionicima radionice projekt DaRe to Connect i upoznala ih s do sada provedenim aktivnostima. DaRe to Connect je projekt koji je započeo u lipnju 2018. godine, a čije se aktivnosti provode na području uz rijeku Dravu koja je dio Zelenog pojasa Europe.

image001 2

U nastavku radionice, Tatjana Lesić, viša stručna suradnica za zaštićene dijelove prirode, prezentirala je koncept usluga ekosustava i usluge ekosustava vlažnih područja – identifikacija i metode vrednovanja usluga ekosustava, nakon čega su sudionici ispunili anketu o uslugama ekosustava koje prepoznaju i sudjelovali u zajedničkoj raspravi o uslugama ekosustava i njihovom korištenju i vrednovanju.

(tekst i foto: virovitica-nature.hr)

[g-gallery gid=”593589″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content