Stanje u prometu prošlog tjedna: Najveća brzina i koncentracija alkohola zabilježene na području općine Suhopolje

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom, u kojima su vozač bicikla i putnica na mopedu lako ozlijeđeni. Pod utjecajem alkohola je prometnu nesreću uzrokovao jedan počinitelj prometne nesreće.

Ukupno je utvrđeno 330 prekršaja, od kojih 51 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 74 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 69 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.15 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 54 godine, koji je zatečen kako upravlja vozilom u nedjelju u 23.45 sat u Borovi.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u četvrtak u 15.50 sati u Suhopolju gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila reg. oznaka Njemačke upravljao brzinom od 126 km/h.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 114 prekršaja sankcionirana u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U petak, 12. lipnja od 10 do 18 sati na području PP Orahovica je provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora brzine kretanja vozila. U provedbi akcije je kod 50 sudionika u prometu nad kojima je izvršen nadzor ukupno utvrđeno i sankcionirano 39 prekršaja, od kojih 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 18 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content