Stanje u prometu prošlog tjedna: Najveća brzina kretanja zabilježena u Starom Gracu

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu.

Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom, u kojima su 2 vozača motocikla teško ozlijeđena i putnik u osobnom automobilu je lako ozlijeđen. Pod utjecajem alkohola je prometnu nesreću uzrokovao jedan počinitelj prometne nesreće, a 4 su napustila mjesto događaja, od kojih se za jednim još traga.

Ukupno je utvrđeno 325 prekršaja, od kojih 56 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 68 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 51 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,87 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 36 godina, koji je zatečen kako upravlja vozilom u nedjelju u 03,10 sati u Slatini.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 12,05 sati u Starom Gracu gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 124 km/h

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 2 osobe; jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola za vrijeme trajanja izrečene mjere opreza.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 156 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 37 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 39 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U petak, 19. lipnja od 12 do 20 sati su području PP Slatina i PPRP Virovitica provedene akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora brzine kretanja vozila, odnosno nadzora i zaštite biciklista u prometu. U provedbi akcija je kod 40 sudionika u prometu nad kojima je izvršen nadzor ukupno utvrđeno i sankcionirano 49 prekršaja, od kojih 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 16 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

U subotu i nedjelju, 20. i 21. lipnja od 22 do 06 sati je na području cijele policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe akcije je izvršen nadzor 107 sudionika u prometu i kod njih utvrđeno i sankcionirano 27 prekršaja, od kojih 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content