Stižu četiri nova vozila za Zavod za hitnu medicinu VPŽ

Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji za Zavod za hitnu medicinu nabavljena su četiri nova, naglasila nam je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Lahorka Weiss. Naime, četiri nova vozila za Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, čiji su vozači u 2019. godini prešli milijun kilometara, a djelatnici imali 20.134 sveukupno ambulantne i terenske hitne intervencije, te 18.832 sanitetska prijevoza, stižu idući tjedan, a jedno specijalizirano vozilo za Voćin treba nakon prerade doći idućih mjeseci.

Tri vozila će služiti za izvanbolničku hitnu medicinu, a jedno za sanitetski prijevoz. Peto vozilo, koje će doći kroz koji mjesec, nabavit će se za izvanbolničku hitnu medicinu uz pomoć Virovitičko-podravske županije i Općine Voćin. To je nastavak ulaganja u vozni park Zavoda za hitnu medicinu VPŽ, jer je u 2018. godini nabavljeno sedam novih vozila, sve na inicijativu župana Igora Androvića. Zavod za hitnu medicinu je kroz 2019. godinu uspješno organizirao izvanbolničku hitnu medicinsku službu i sanitetski prijevoz. Njihovi vozači, prošle godine prešli su oko milijun kilometara.

U budućnosti će se na području Opće bolnice Virovitica graditi nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu VPŽ (za njenu gradnju je ishođena građevinska dozvola), kako bi briga, skrb i zdravstvena zaštita za pacijente s područja VPŽ bila još bolja. (www.vpz.hr, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content