TK Didon prvak regije sjeverozapadna Hrvatska do 14 godina: Pobjeda nad Opatijom vodi na državnu završnicu

Sjajan uspjeh ostvarili su mladi tenisači i tenisačice Teniskog kluba Didon osvojivši momčadsko prvenstvo sjeverozapadne Hrvatske do 14 godina.

Proteklih dana u cijeloj Hrvatskoj igrale su se kvalifikacije ekipa do 14 godina za odlazak na završni turnir osam najboljih momčadi do 14 godina koji će se održati u Splitu. Pod vodstvom trenera Dražena Lovrekovića za Didon su nastupili: Dominik Sabolić, Nika Dragičević, Ema Šantić, Lucija Podravac, Dominik Živković, Mia Robotić i Lucijan Lacković.

U prvom kolu Didon je gostovao u Varaždinu gdje je sa 7:2 pobijedio Teniski klub Varaždin 1181. i plasirao se u finale regije. U prvim mečevima singlova virovitički mladi tenisači i tenisačice bili su uvjerljivi i poveli 4:2.

Dominik Sabolić -Juraj Horvat 6:0, 6:3
Nika Dragičević – Gabrijela Fruk 6:1, 6:1
Lucija Podravac – Tonka Igrec 6:3, 6:2
Mia Robotić – Dora Konačijev 6:2, 6:0
Dominik Živković – Ivan Bračko 5:7, 2:6
Lucijan Lacković – Niko Mežnarić 6:4, 0:6, 1:6

Za prolaz u finale potreban je bio samo jedan bod te je trener Lovreković u mješovite parove postavio svoje najbolje igrače Dominika Sabolića i Niku Dragičević koji su protiv para Vodenik/ Mežnarić uvjerljivo pobijedili rezultatom 6:0, 6:0. Ženski par Podravac/Robotić također su uvjerljivo svladali par Jamnik/ Mihin 6:0, 6:0. Za potvrdu pobjede pobrinuli su se muški par Živković/Lacković pobijedivši par Bosilj/Bračko 6:3, 6:4.

Dva dana kasnije u finalu regije, TK Didon je gostovao također u Varaždinu gdje ga je čekao favorizirani Teniski klub Varteks, koji se sudeći po rangu svojih igrača već vidio kao pobjednik regije.

Mladi Didonovci su odigrali sjajno i već nakon singlova iznenadili Varaždince i poveli 4:2.
Dominik Sabolić je nakon tri sata igre pobijedio Karla Cindrića 4:6, 6:2, 7:6. Ema Šantić pobijedila je Laru Likić 1:6, 6:3, 6:1. Lucija Podravac bila je uvjerljiva protiv Ane Štajcner 6:2, 6:1. Dominik Živković izgubio je od Tome Vertuša 0:6, 0:6, kao i Lucijan Lacković od Vida Skenderovića 0:6, 2:6.

Za veliko iznenađenje pobrinula se Nika Dragičević koja je igrala protiv njihove najbolje igračice, dvije godine starije Ene Poljan. U meču koji je trajao tri sata Nika je pobijedila rezultatom 3:6, 7:5, 6:2. Nakon singlova i vodstva od 4:2 dovoljan je bio samo jedan bod koji bi odveo TK Didon do pobjede.

U mješovitim parovima Sabolić/Dragičević igrali su protiv njihovih najboljih igrača Cindrić/ Poljan i nakon neizvjesne borbe izgubili u tie breaku trećeg seta rezultatom 3:6, 6:4, 8:10. Muški par Živković/Lacković izgubili su od para Vertuš/Skenderović 1:6, 1:6. Sve je ovisilo o ženskom paru Šantić/Podravac koje su igrale protiv para Likić/Štajcner. U neizvjesnom meču do samog kraja nakon 1:1 u setovima igrao se tie break, u kojem su Virovitičanke pobijedile 13:11 i donijele bod za ukupnu pobjedu od 5:4. Veselju i sreći nije bilo kraja. TK Didon postao je prvak regije sjeverozapadne Hrvatske do 14 godina.

Za odlazak među osam najboljih momčadi do 14 godina Didon je domaćin Teniskom klubu Opatija. Susret će se odigrati u četvrtak, 18. lipnja s početkom u 12 sati, na teniskim terenima Didon u Virovitici.

-Ovim putem pozivamo sve da dođu bodriti naše mlade tenisače i tenisačice – poručuju iz Didona.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content