U 2. ŽNL VRATIO SE NAPREDAK IZ RUŠANA Budućnost kluba je u radu s mladima

Nogometni klub Napredak iz Rušana u svojih gotovo sedamdeset godina postojanja prošao je razdoblja uspona i padova. U dva navrata u posljednjih dvadesetak godina Rušanci su se uspješno natjecali u najvišem rangu natjecanja na županijskoj razini, 1. Županijskoj nogometnoj ligi. Oba puta iz lige nisu ispali u niži rang zbog loših rezultata nego zbog reorganizacije. To ih nije pokolebalo, s radom i treniranjem nastavili su dalje. Budućnost kluba se niz godina oslanja na rad s mladim igračima. Oni su oduvijek bili igrački oslonac kluba. Uz Rušane klubu gravitiraju igrači iz susjednih Žlebina i Novog Graca.

– Na ovom prostoru bilo je nekoliko igrača koji su igrali 2. i 3. Hrvatsku ligu, što potvrđuje da imamo kombinaciju talenta i kvalitetnog rada – rekao nam je „alfa i omega“ Napretka Damir Brdarić, popularni Dida.

Rušani 2 Custom

POČELE PRIPREME

Prije dvije godine Napredak je počeo s natjecanjem u 2. Županijskoj nogometnoj ligi. Prva dva kola trebali su igrati na domaćem terenu. Prvu utakmicu bili su nekompletni te su uvjerljivo izgubili od Svetog Đurđa 11:4. Utakmica drugog kola s milanovačkim Sokolom nije odigrana. Gosti su doputovali, ali domaćih igrača nije bilo dovoljno za igru. No, zbog ledene kiše susret je na kraju odgođen. U Rušanima su zaključili da će nastavak daljeg natjecanja biti samo mučenje pa su odustali od nastupa kako bi se konsolidirali. Igrači su, u dogovoru s Upravom, otišli u druge klubove da ne bi propustili sezonu, a u klubu su zasukali rukave.

Gotovo cijela godina bez službenih utakmica iskorištena je za obnovu terena. Igralište je preorano, a u šali su iz kluba sumještanima znali reći da će od sada na igralištu saditi kukuruz. Naravno, sve je rađeno planski. Teren je izravnan i posađena je nova trava. Rezultati su vrlo brzo bili vidljivi, a i danas je teren u Rušanima, koji u klubu marljivo održavaju, jedan od najboljih u županiji.

Prošlog ljeta u Napredak su se vratili igrači koji su otišli u druge sredine. S mladom momčadi, koja je uglavnom stasala u klubu, igrači Napretka bili su uvjerljivi prošle jeseni u natjecanju 3. Županijske nogometne lige Zapad. U sedam kola upisali su maksimalnih sedam pobjeda. Postigli su 34 zgoditka, a primili samo pet. Mihael Šoštar s 14 pogodaka bio je najbolji strijelac lige, iako zbog radnih obveza nije odigrao sve utakmice. Na temelju postignutog rezultata Napredak se izborio za povratak u društvo županijskih drugoligaša. Pripreme za novu sezonu u Upravi kluba već su počele. U planu je povratak još dva-tri nekadašnja igrača. Uvjeti za gledatelje također bi se trebali poboljšati. Uz pomoć Općine Gradina u planu je izgradnja tribine uz klupsku zgradu te nove klupe.

– Uvjeren sam da ćemo se boriti za sredinu tablice u konkurenciji županijskih drugoligaša – optimistički je zaključio Damir Brdarić, koji unatoč svojim poznim godinama zna zaigrati i u seniorskom sastavu. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content