U PET DANA OZLIJEĐENA DVA MOTOCIKLISTA Zbog brzine izgubili nadzor u zavoju, pali na kolnik i završili u jarku

Dvojica motociklista teško su ozlijeđena u prometnim nesrećama u posljednjih tjedan dana na našim prometnicama, a u oba slučaja uzrok je bila nepažnja i neprilagođena brzina pa policija upozorava motocikliste na oprez i pridržavanje prometnih propisa.

U prvoj nesreći, koja se prošlog četvrtka (18. lipnja) dogodila u Jasenašu, 52-godišnji vozač, inače državljanin Nizozemske, izgubio je nadzor nad motociklom (nacionalne oznake “NL”) u nepreglednom putnom zavoju, kod kućnog broja 94. Honda, kojom je upravljao, zanijela se u zavoju i “proklizila” pa je vozač pao na desnu bočnu stranu kolnika. Honda se nastavila kretati, “noseći” pod sobom vozača, sve do putnog jarka u kojem su se zaustavili. Vozač je zadobio teške tjelesne ozlijede (srećom, nosio je kacigu), a materijalna šteta se nestručnom procjenom kreće oko 2.000 kuna. Vozaču slijedi i prekršajni nalog i izvješće ODO-u Virovitica, izvijestila je policija.

Sreću u nesreći imao je pak 29-godišnji vozač motocikla marke “Kawasaki ZX6R” virovitičkih oznaka, koji je u subotu, 20. lipnja, također izgubio nadzor nad motociklom te kod kućnog broja 17 u Pčeliću, nakon izlaska iz desnog putnog zavoja,  zbog neprilagođene brzine prešao na suprotnu stranu kolnika. U tom trenu iz suprotnog smjera dolazio je teretni automobil virovitičkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 55-godišnji vozač. Kako je izvijestila policija, vozač motocikla (nosio je kacigu) je lijevom bočnom stranom svog vozila i svojim tijelom udario u bočnu stranu teretnog vozila i ostrugao je.

Nakon udarca, pao je na desnu stranu kolnika, zajedno s motociklom i nastavio klizati po kolniku te zatim sletio u putni jarak. Motocikl je zatim pao na njega. Zadobio je teške tjelesne ozlijede, a materijalna šteta nestručnom procjenom cijeni se na 15.000 kuna. Protiv vozača podnesen je prekršajni nalog i izvješće ODO-u Virovitica, stoji u policijskom priopćenju.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content