U sklopu projekta “Tata mata od zanata” u Virovitici održane radionice “Babywearing” i “Baby handling”

U sklopu projekta “Tata mata od zanata” koji provodi Udruga SOS Virovitica proteklog vikenda u prostorijama Kabineta “Sretno dijete” održane su dvije radionice pod nazivom “Babywearing” i “Baby handling”.

Prvu radionicu “Babywearing” održala je savjetnica za nošenje beba Marina Juričić, a sudionici su se tomprigodom upoznali sa samim pojmom značenja babywearinga te načinima nošenja beba u različitim oblicima nosiljka kao što su marama, sling, mei tai i nosiljka s kopčom. Radionica je bila interaktivna te je svaki sudionik imao priliku isprobati određenu nosiljku s vlastitim djetetom.

IMG 8400 Custom

Druga tema radionice bila je “Baby handling”, a održala ju je viša fizioterapeutkinja Mihaela Kuhner Grubić. Cilj ove radionice odnosio se na ispravno postupanje pri svim aktivnostima s djetetom – podizanje, spuštanje, previjanje, hranjenje, držanje, nošenje i presvlačenje. Sudionicima su kroz cijelu radionicu demonstrirane aktivnosti kako pravilno postupati s djetetom, što je izrazito važno za motorički i cjelokupni razvoj djeteta.

Svi sudionici iskazali su zadovoljstvo radionicama i predavačima.

IMG 8454 Custom

Projekt “Tata mata od zanata” jednogodišnji je projekt koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi ga Udruga SOS Virovitica. Cilj projekta je povećanje roditeljskih vještina očeva na području Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, S.O.S. Virovitica, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”595452″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content