Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina započela s provođenjem dnevnih aktivnosti “Škole samostalnog življenja”

Na veliko veselje slatinskih Vretenaca u ponedjeljkom 8. lipnja Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina započela je s provođenjem dnevnih aktivnosti ”Škole samostalnog življenja” u sklopu projekta ”Nauči me i uspjet ću”. Kako to obično biva, prvom radionicom već dobro poznata lica pod vodstvom Jasne Horvat, voditeljice projektnih aktivnosti pri Udruzi Vretenac, upoznala su se s ”Pravilima Vretenaca” i usput su svi zajedno ponovili pravila ponašanja i utvrdili da je najvažnije uvijek biti prijatelj, a iskoristili su i popodne bez kiše te se prošetali. Ono o čemu se najviše razgovaralo posljednjih mjeseci nije zaobišlo ni članove Udruge Vretenaca te je dio ”Škole samostalnog življenja” bio posvećen i važnosti higijenskih navika te pričama o životu za vrijeme i nakon korone.

Cilj dnevnih aktivnosti ”Škola samostalnog življenja” postizanje je što većeg stupnja samostalnosti odraslih osoba s intelektualnim teškoćama u aktivnostima svakodnevnog života kroz iskustveno povezivanje i realne životne situacije. Nositelj projekta ”Nauči me i uspjet ću” je Udruga Jaglac iz Orahovice, a projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru ESF Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1”.

103364007 837799530081824 668436460874701077 nRadionice ”Škole samostalnog življenja” održavaju se za 15 odraslih osoba s intelektualnim teškoćama svaki dan, od ponedjeljka do petka, od 14 do 18 sati u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića Slatina. (www.icv.hr, ADF; Udruga Vretenac Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content