UDRUGA S.O.S. I KLUB MLADIH VIROVITICA Kroz projekt “Iskoristi svoje potencijale” u Virovitici održana edukacija “Mladi i volonterstvo”

Udruga S.O.S. Virovitica u partnerstvu s Klubom mladih Virovitica provodi projekt “Iskoristi svoje potencijale!” u sklopu kojeg je danas (srijeda) održala edukaciju za mlade na temu “Mladi i volonterstvo” .

Edukacija je održana u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, a predavači su bili Nikica Torbica i Bruno Koić, predstavnici Volonterskog centra Osijek. Edukaciji su nazočili

Edukacija je bila namijenjena mladima koji se svojim angažmanom žele aktivno uključiti u društvene i političke procese u zajednici i raditi na jačanju svojih kapaciteta kroz neformalni oblik obrazovanja te na taj način povećati motiviranost i interese za aktivnije uključivanje u život lokalne zajednice.

IMG 4029

-Danas je cilj bio potaknuti mlade na volontiranje. Bitno je da shvate koliko je važno, kako to što pružamo drugima, tako isto i mi kad volontiramo rastemo, kako naša znanja, tako i mi kao osobe – rekla je Desa Kolesarić, predsjednica Udruge S.O.S. Virovitica.

Projekt “Iskoristi svoje potencijale!” jednogodišnji je projekt koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj projekta je poticanje mladih na području Virovitičko-podravske županije za preuzimanje uloge aktivnog građanina u rješavanju pojedinih društvenih problema.

IMG 4024 1

-Iduća edukacija u sklopu ovog projekta bit će “Politika i mladi”. Razumijevanje politike u današnje vrijeme je od velike važnosti, pa tako i sudjelovanje mladih u tom segmentu. Imamo priliku vidjeti da su kod nas u politici većinom isti ljudi, od kojih je većina u nekim godinama gdje možda ne mogu dobro artikulirati ono što bi mogli mladi – zaključila je D. Kolesarić.

(www.icv.hr, ts, S.O.S. Virovitica, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”593390″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content