UEFA donijela odluku o završetku europske klupske sezone: Završnica Lige prvaka u Lisabonu, a Europa lige u Njemačkoj

Izvršni odbor UEFA-e, nakon konzultacije s klubovima, donio je odluku o završetku ovogodišnje europske klupske sezone.

Prvo će u UEFA Ligi prvaka 7. i 8. kolovoza biti odigrane uzvratne utakmice 1/8 završnice: u Torinu: Juventus – Lyon (1:0), u Manchesteru: Manchester City – Real Madrid (2:1), u Barceloni: Barcelona – Napoli (1:1) i u Münchenu: Bayern – Chelsea (3:0). U zagradama su navedeni rezultati prvih utakmica.

Pobjednici spomenutih susreta pridružit će se Atalanti, Leipzigu, PSG-u i Atletico Madridu u četvrtzavršnici. Od četvrtzavršnice do finala UEFA Liga prvaka će se igrati turnirski u Lisabonu na stadionima Luz i Jose Alvalade. Četvrtzavršnica se treba igrati od 12. do 15. kolvoza, poluzavršnica 18. i 19. kolovoza, a finale 23. kolovoza.

Po istom sistemu će se igrati i završnica Europa lige u njemačkim gradovima Duisburgu, Düsseldorfu, Gelsenkirchenu i Kölnu od 10. do 21. kolovoza.

Završnica juniorske Lige prvaka će se igrati turnirski od 16. do 25. kolovoza u Nyonu. Podsjetimo, juniori zagrebačkog Dinama igraju u četvrtzavršnici s vršnjacima Benfice.

Ovogodišnji europski Superkup trebao bi se igrati u Budimpešti 24. rujna. Već je napravljen preliminaran plan kvalifikacijskih utakmica za iduću sezonu UEFA Lige prvaka i Europa lige. Prema tom planu sve bi se utakmice trebale igrati na samo jednu utakmicu, osim playoffa Lige prvaka.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content