Uskoro kreće velika akcija kontrole alkohola i brzine na području dvije policijske postaje, pod povećalom i biciklisti

Kako izvještava policija, u posljednjih tjedan dana na prometnicama Virovitičko-podravske županije u 14 prometnih nesreća tri su osobe lako ozlijeđene, a riječ je o vozaču bicikla i putnicama na mopedu i u osobnom automobilu. Tri prometne nesreće su uzrokovali mladi vozači, a četiri vozači stariji od 65 godina. Dvije prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu veće od 1.5 g/kg, od kojih je jedan napustio mjesto događaja i naknadno pronađen.

– U cilju stabilizacije stanja sigurnosti u prometu policijski službenici će i tijekom predstojećeg vikenda vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu – kažu iz policije, naglašavajući da će akcija prvenstveno biti usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i vožnje nepropisnom brzinom.

Tako će, danas od 12 do 20 sati na području Policijske postaje Slatina i Postaje prometne policije Virovitica biti provedene akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora brzine kretanja vozila, ali i nadzora i zaštite vozača bicikla u prometu.

Akciju nadzora alkohola na području cijele policijske uprave provest će u subotu i nedjelju, 20. i 21. lipnja, najavljuju.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content