VIDOVO 2020. Dan općine Pitomača proslavljen “Predvečerjem kruha, vina i pjesme”: Najbolji paprikaš skuhala ekipa Blue Caffe

Općina Pitomača i općinska Turistička zajednica ove su godine u povodu proslave Dana općine – Vidova Pitomačane okupili na “Predvečerju kruha, vina i pjesme”. Bila je ovo prilika da udruge s pitomačkog područja prezentiraju svoj rad i delicije koje pripremaju, redom tradicionalne okuse koje su posjetitelje vraćali u djetinjstvo.

Jednako tako održano je i tradicionalno natjecanje u kuhanju goričnog paprikaša. Ove godine natjecanje je okupilo 26 ekipa koje su sve svoje vještine usipali u kotlić, nadajući se tituli “najboljeg paprikaša”. U velikoj konkurenciji pobjedu je odnijela ekipa Blue Caffe, drugi najbolji gulaš napravila je ekipa Mergati, a treće mjesto osvojila je ekipa Lagvi. Nagrade pobjednicima uručili su domaćin, načelnik općine Željko Grgačić, župan virovitičko-podravski Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement koji su se i sami natjecali u kuhanju paprikaša, predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić te ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković.

IMG 0023

– Ocjenjuje se kvaliteta, izgled, boja, okus i miris paprikaša. Temelj goričnog paprikaša je junetina, a svaka ekipa je po svojoj želji koristila povrće, začine i mirodije. Ono što je važno naglasiti je da su u kvaliteti svi bili podjednaki, no u teksturi samog jela se razlikovalo jer dosta ih je bilo gusto, više kao gulaši, a paprikaši bi trebali biti guste juhe i u tome su malo ekipe pogriješile. Ali u cjelini smo zadovoljni, bodovne razlike su bile jako male – rekao je Darko Baričević stručni učitelj kuharca iz Srednje škole Stjepana Sulimanca, predsjednik stručne komisije za ocjenjivanje paprikaša.

(www.icv.hr, ml, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”592860″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content