Virovitica dobila klub ljubitelja starih vozila: Za ovogodišnje Rokovo prvo predstavljanje građanima

Brojni manji i veći gradovi, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu imaju oldtimer klubove, koji okupljaju zaljubljenike u stara vozila. U ponedjeljak navečer u prostoru Sportskog centra Vegeška konačno je osnovan Oldtimer klub “Virovitica”.

Na osnivačkoj skupštini okupilo se tridesetak osoba, od kojih većina ima dugogodišnje vozačko iskustvo, ali je bilo i onih koji svojim godinama života ne bi sami uspjeli ispuniti uvjete da bi bili oldtimeri. Što znači da vožnja i ljubav prema starim vozilima privlači mladu populaciju.

IMG 6979 Custom

Prema općeprihvaćenim regulama vozilo mora biti staro 30 godina da bi bilo oldtimer. Naravno to se ne odnosi samo na vozila na četiri, već i manje kotača. Oldtimer klub “Virovitica” prvi je takav klub na području Virovitičko–podravske županije, pa u klubu očekuju da će im se idućih dana priključiti novi članovi ne samo iz Virovitice i okolice već s prostora cijele županije.

Nakon usvajanja statuta izabrana su prva tijela kluba. Za predsjednika kluba izbran je Tomislav Maloča, a za dopredsjednika Dražen Bajivić. Uz njih dvojicu Upravni odbor kluba čine Ivan Šemper, Marijan Pavoković i Mladen Čizik.

IMG 6974 Custom

U nadzorni odbor su izabrani Darko Pecek, Tomislav Maloča ml. i Darko Simeunović, dok su članovi stegovnog povjerenstva Ivan Maloča, Alen Berda i Mario Cergolj.

-Pozivam sve ljubitelje starih vozila da nam se priključe u radu. To se ne odnosi samo na automobile veći na motore kojih ima puno više. Naravno našli članovi mogu postati i oni koji trenutno ne posjeduju stara vozila – pozvao je nove članove predsjednik Tomislav Maloča.

IMG 6996 Custom

Na svom prvom sastanku Upravni odbor za tajnika je izabrao Ivana Đurđevića. U planu je organizacija izložbe i promotivne vožnje vozila za vrijeme ovogodišnjeg Rokova. Dotad će se obići slična okupljanja u bližoj i daljoj okolici. Prvi radni sastanak novog kluba dogovoren je za utorak, 23. lipnja.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

IMG 6987 Custom e1592289913214

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content