ZAVRŠEN DJEČJI VRTIĆ U SOPJU Sve je spremo za primitak četrdesetero djece početkom nove školske godine

Prije godinu dana, točnije 15. lipnja 2019. godine, polaganjem temeljnog kamena započeli su radovi izgradnje dječjeg vrtića u Sopju. Radovi na izgradnji provedeni su u zadanom roku od godine dana, a vrtić je opremljen svim potrebnim interijerom, kao i dječje igralište iza zgrade vrtića, sve po najvišim standardima.

Vrijednost izgradnje vrtića, za koji je projektnu dokumentaciju izradila županijska razvojna agencija VIDRA, je 4.875.304 kuna, a stručni nadzor 101.280 kuna. Radove je izvela tvrtka Građenje Marković d.o.o. iz Slatine.

vrtić Sopje 1

Ovih je dana postavljena trava ispred i uz vrtić te na dječjem igralištu. Kako bi se trava adekvatno primila, vatrogasci DVD-a Sopje uskočili su u pomoć te redovito zalijevaju travnjak, a u tome im je pomogao i načelnik općine Sopje Berislav Androš.

– Općina Sopje je vlasnik dječjeg vrtića i sada je pred nama, Općinskom vijeću, donošenje odluke o imenu vrtića i ostalog potrebnog, a nakon toga to ide na odobrenje u Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Poslije toga ćemo provesti natječaj za šest zaposlenika vrtića. Također, zaprimat ćemo i zahtjeve za upis djece u vrtić koji će s radom krenuti školske godine 2020./2021., odnosno u devetom mjesecu. Otvaranje vrtića će biti uskoro, o čemu ćemo stanovnike općine Sopje blagovremeno izvijestiti – rekao je načelnik Androš.

vrtić Sopje 2

Izgradnja dječjeg vrtića u Sopju je s 85 posto financirana iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a s 15 posto sredstvima Republike Hrvatske, odnosno Ministarstva poljoprivrede.

(www.icv.hr, adf)

[g-gallery gid=”592468″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content