Završeno reciklažno dvorište u Špišić Bukovici: Mještanima otvorena mogućnost odlaganja otpada na ekološki prihvatljiv način

Završeni su radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta Općine Špišić Bukovica. Izgradnja reciklažnog dvorišta obuhvaćala je izvedbu prilaza s glavne prometnice, izgradnju ograde s ulaznim vratima, kontejnera za osoblje, postavu opreme za skupljanje otpada po kategorijama te uređenje prometno manipulativne površine i prateće infrastrukture. Radove na izgradnji istog izvela je tvrtka Brana d.o.o. iz Virovitice, dok je stručni nadzor provela tvrtka KING ART STUDIO d.o.o. iz Virovitice.

Radovi su izvedeni u sklopu projekta ”Izgradnja reciklažnog dvorišta u općini Špišić Bukovica” (referentni broj Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava: KK.06.3.1.03.0123), odobrenog u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga za Građenje reciklažnih dvorišta.

Nositelj projekta je Općina Špišić Bukovica, dok je ukupna vrijednost projekta iznosila 2.044.329,38 kuna od čega su bespovratna sredstva 1.737.679,97 kuna, što iznosi skoro 85%. Također, projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 245.319,53 kuna. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (PT 1) i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (PT 2).

Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Špišić Bukovica doprinosi povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište, prije svega opasnog otpada, otpadnog papira, metala, stakla, plastike, tekstila te krupnog (glomaznog) komunalnog otpada, te posebnih kategorija otpada i time osigurava njegovu odgovarajuću uporabu ili zbrinjavanje.

Povodom Dana općine Špišić Bukovice, obišli su ga ministrica za demografiju Vesna Bedeković, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović uz zamjenike Marija Klementa i Darka Žužaka, član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš, načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler…

(www.icv.hr, foto: K. Toplak)

logia

[g-gallery gid=”594343″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content