ZAVRŠNA KONFERENCIJA Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica završio projekt „Pruži mi priliku“  

Nakon 30 mjeseci uspješne provedbe, projekt “Pruži mi priliku” iz programa „Zaželi – program zapošljavanja žena“ službeno je zaključen završnom konferencijom. Projekt Gradskog društva Crvenog križa Virovitica i partnera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Virovitica i Centra za socijalnu skrb Virovitica, vrijedan 6.105.346,51 kuna u cijelosti je financiran EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

40 žena skrbilo o 248 starijih i nemoćnih osoba

Na završnoj konferenciji, provedene aktivnosti te ostvarene ciljeve i rezultate projekta, predstavila je koordinatorica projekta Željka Francetić. Kroz prezentaciju projekta, nazočni su upoznati sa velikim značenjem ovog projekta, ne samo za žene koje su kroz njega dobile zaposlenje nakon dugotrajne nezaposlenosti, nego i za korisnike, ali i cijelu zajednicu.

Zahvaljujući ovom projektu 40 žene zaposleno je na 24 mjeseca kako bi pružale potporu i pomoć krajnjim korisnicima na području grada Virovitice i 9 prigradskih naselja. Planirani broj korisnika prema projektu bio je 160, ali provedbom projekta, pokazalo se da su potrebe i interes puno veći, pa je taj broj do kraja projekta porastao na 248 krajnjih korisnika. Žene su odgovorno i s ljubavlju pružale pomoć u dostavi namirnica i lijekova, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, higijeni, socijalnoj integraciji i slično, te su svojim radom i aktivnostima poboljšale svoju materijalnu situaciju, ali i kvalitetu života starijih osoba kojima je potrebna takva pomoć.

IMG 6118 Custom

Uz osiguranu podršku i pomoć starim i nemoćnim osobama podijeljeno je preko 3500 paketa higijenskih potrepština. Na taj način je rasterećen kućni proračun korisnika usluge, kojima je ovakva pomoć zasigurno dobro došla. U sklopu projekta, nabavljeno je 40 kompleta radne odjeće, 40 mobitela i 40 bicikala kako bi se ženama olakšala mobilnost. Radi povećanja konkurentnosti na tržištu rada projektom je predviđeno stručno usavršavanje te je projektnim sredstvima osposobljeno 26 žena za obavljanje poslova njegovateljice starijih i nemoćnih osoba, 11 žena za obavljanje poslova gerontodomaćice i 3 žene za poslove računalnog operatera. Kroz 24 mjeseca provedbe projekta, žene su dobile dodatnu psihosocijalnu podrška kroz različite radionice na temu osnaživanja žena.

Uspješno provedene sve projektne aktivnosti

Završna konferencija projekta “Pruži mi priliku” održala se u prostorijama GDCK Virovitica u ponedjeljak, 8. lipnja 2020. godine na kojoj su pored predstavnika partnerskih ustanova bili nazočni i predstavnici jedinica lokalne samouprave i Razvojne agencije VTA.

Ravnateljica GDCK Virovitica Željka Grahovac istaknula je kako su projektom „Pruži mi priliku“ ne samo ostvareni već su svi pokazatelji i ciljevi projekta nadmašeni. Naglasila je da je ovaj projekt svim sudionicima bio dragocjeno iskustvo i zahvalila svima koji su sudjelovali na projektu.

Na završnoj konferenciji u ime Grada Virovitice nazočne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, čestitala na uspješno provedenom projektu i izrazila želju za nastavkom projekta.

Svi priželjkuju nastavak projekta

S obzirom na pozitivne učinke provedbe programa „Zaželi“ u Republici Hrvatskoj, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u veljači ove godine objavilo je novi poziv programa „Zaželi“ te se je GDCK Virovitica prijavilo na ovaj poziv. Nastavak programa „Zaželi“ ublažio bi problem dugotrajno nezaposlenih žena te poboljšao kvalitetu života starijih i osoba u nepovoljnom položaju u našoj zajednici.

(GDCK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content