FOTO Odigran nogometni turnir Srpnica: Vinakova “laka konjica” protutnjala kroz Rušane

Povratnik u društvo županijskih drugoligaša, Nogometni klub “Napredak” iz Rušana organizirao je tradicionalni nogometni turnir povodom blagdana Srpnice, zaštitnika mjesta.

Na turniru su, uz domaći klub, sudjelovala dva županijska prvoligaša Gradina i Bratstvo iz Gornjeg Bazja.

Prva utakmica donijela je ogled lokalnih rivala Napretka i Gradine. Gostima iz Gradine je trebalo dvadesetak minuta da slome otpor domaćeg sastava, koji se nije predavao do posljednje minute. Utakmica je završila rezultatom 4:2 za Gradinu. Strijelci za Gradinu su bili Zvonimir Juhas dvaput te Vladimir Puškarić i Dejan Peić po jednom, dok su zgoditke za Napredak postigli Josip Šoštar i Luka Domokuš.

U srazu dva županijska prvoligaša Bratstvo iz Gornjeg Bazja došlo je do uvjerljive 3:0 pobjede nad Gradinom. Pogotke su postigli Matej Vinak, Luka Černeli i Bruno Topolovčan.

Nakon male pauze odigrana je i treća utakmica između Napretka i Bratstva. Gosti iz Gornjeg Bazja došli su do još jedne pobjede od 3:0 zgodicima Mateja Vinaka, Marijana Holeca i Vedrana Bajivića. Dominantnom igrom bilo je prilika i za veću pobjedu, ali je ostao rezultat 3:0.

S dvije pobjede momčad trenera Elvisa Vinaka došla je do prvog mjesta, druga je bila Gradina, a treći Napredak. Najbolji podjedinci su bili iz pobjedniče momčadi.

Najbolji vratar bio je Ante Šimić, dok je najbolji strijelac bio Matej Vinak. Pehare ekipama i najboljim pojedincima podijelio je sveprisutni predsjednik Napretka Damir Brdarić – Dida, koji je uz organizaciju turnira uspio odigrati dvije utakmice kao domaći vratar.

-Zahvaljujem se svim momčadima koje su došle na turnir i vjerujem da će imati puno uspjeha u borbi za prvenstvene bodove – zaključio je Brdarić.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)