FOTO U Bušetini povodom Srpnice održane prve igre starih sportova: “Nogometaši” za nijansu ispred “Škrinje”

Za razliku od prošle godine kada je za blagdan Srpnice organiziran malonogometni turnir u Nogometnom klubu “Graničar Bušetina”, ove godine su se odlučili za natjecanje u starim sportovima.

Sudjelovalo je pet ekipa: Okrugljača, Vatrogasci, Nogometaši, Škrinja i zajednička ekipa Lovci i Ribolovci.

Nakon više od pet sati natjecanja kroz trinaest disciplina: viseća kuglana, graničar, bušenje balona, skakanje u vreći, prenošenje vode, nošenje žena na leđima, utrka s tačkama, ispijanje gemišta, povlačenje užeta, utrka na štulama, uzica uz guzicu i bacanje potkova, došlo je do pobjedničke momčadi. Za nijansu najbolja je bila ekipa Nogometaši, koja je osvojila isti broj bodova (50), kao i Škrinja, ali je imala više osvojenih prvih mjesta po disciplinama. Treći su bili Lovci i ribolovci s 49 bodova, četvrti Vatrogasci su sakupili 30, a peta Okrugljača 28 bodova.

IMG 9904 Custom

Tijekom natjecanja sami natjecatelji, naravno i gledatelji su se odlično zabavili. Organizatori su osigurali za sve dovoljno pohane ribe i gulaša. Među ekipama bila je sportska i fer borba. Tek na kraju je malo zaiskrilo između dvije prvoplasirane ekipe zbog istog broja bodova, ali vremena za dodatno pripetavanje više nije bilo, jer se već bližila duboka noć.

Pehare i priznanja voditeljima ekipa podijelio je predsjednik Nogometnog kluba “Graničar Bušetina” Luka Brlas. Organizatori su već počeli pripreme igara i za iduću godinu.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc i fotoBegović)

[g-gallery gid=”596276″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content