GRAD VIROVITICA Iz proračuna za radne materijale svim osnovcima bit će izdvojeno 250.000 kuna

U suradnji s Virovitičko-podravskom županijom Grad Virovitica nastavlja pomoć roditeljima u novoj školskoj godini – kupit će radne materijale i likovne mape svim učenicima za tri osnovne škole (Ivane Brlić-Mažuranić, Vladimir Nazor, Katolička osnovna škola) i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica (COOR). Za te potrebe iz gradskog proračuna izdvojit će se 250.000 kuna.

Udžbenici koje financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja te radni materijali za koje će se pobrinuti Virovitičko-podravska županija, gradovi i općine dočekat će tako učenike na klupama prvog dana nastave.

Gradonačelnik Ivica Kirin ističe kako im je potpora roditeljima iznimno važna pa uz prijevoz učenika, školsku prehranu za najpotrebitije i drugo što se osigurava kad nastava krene, s potporama kreću i prije samog početka svake školske godine.

– Svjesni smo da svaka nova školska godina pred roditelje stavlja velike izdatke. Nisu samo udžbenici i radni materijali ono što treba nabaviti – tu je i odjeća, obuća, torbe, pribor i slično. Sve to predstavlja značajno opterećenje za kućni budžet, osobito kad je u obiteljima više školaraca, pa se nadamo da će pomoć u radnim materijalima roditeljima omogućiti da sredstva koja su prije trošili za tu namjenu iskoriste za druge potrebe vezane uz početak škole – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content