Građanima blokirane kartice, banka: Otkrili smo moguću kompromitaciju podataka

Freepik

Vlasnici PBZ Visa kartica, bivših American-express kartica, žale se da su im blokirane kartice te da nisu mogli plaćati njima, piše Večernji.hr.

Iz banke su im naknadno došle sms-poruke da su im kartice blokirane zbog navodne značajne pronevjere u SAD-u putem on line trgovine te da će dobiti nove kartice i pinove.

– Naše stručne službe otkrile su moguću kompromitaciju podataka prilikom korištenja kartica od strane klijenata na jednom od internetskih prodajnih mjesta te se preventivnim blokadama određenog manjeg broja kartica, za koje je procijenjena mogućnost kompromitacije povezana s ovim izoliranim događajem, spriječila moguća daljnja šteta. Naglašavamo da je upravo zahvaljujući brzoj reakciji naših službi spriječena bilo kakva zloupotreba kartica te su korisnici u potpunosti sigurni, a sve kartice za koje je procijenjena mogućnost kompromitacije bit će zamijenjene novim karticama u najkraćem mogućem roku, bez naknade za izdavanje – rekli su iz PBZ-a za Novi list.

Istaknuli su da PBZ i PBZ Card imaju vrlo razvijen sustav sigurnosti i sprječavanja zloupotrebe te svojim korisnicima nude najvišu razinu sigurnosti.

(vecernji.hr, novilist.hr)