HDZ uvjerljivi pobjednik parlamentarnih izbora: Plenković održao pobjednički govor

Foto: Facebook HDZ

Hrvatska demokratska zajednica uvjerljiv je pobjednik parlamentarnih izbora 2020. godine. Prema privremenim nepotpunim rezultatima DIP-a u 00.45 sati obrađeno je 94,90 posto biračkih mjesta, prema kojima HDZ osvaja 66 mandata, Restart koalicija 41, Domovinski pokret 16, Most 8, Možemo! 7, SSIP/Fokus/Pametno 3, HNS 1 i Reformisti 1 mandat.

U našoj, IV. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 8, Restart koalicija 3 i Domovinski pokret 3 mandata.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se javnosti iz stožera stranke.

– Hvala vam, dragi prijatelji, na sjajnom rezultatu i pobjedi HDZ-a. Hvala svima. Želim prije svega zahvaliti svim hrvatskim građanima, onima koji su izašli na birališta. Bilo da su ga dali nama ili nekome drugome. To je bit demokracije. Danas ovakav rezultat HDZ-a ne samo da je velik, nego i obvezuje.

Obvezuje jer smo imali težak mandat pun iskušenja, a izazovi pred nama su još i veći. Takve okolnosti zahtijevaju rad, entuzijazam, elan, požrtvovnost, znanje i iskustvo. Sve to integrirali smo u našem programu i na našim listama. Ovo je za nas ogromna podrška birača, ali ujedno i odgovornost o kojoj ćemo voditi računa.

Hrvatska danas treba vladu koja će voditi politiku hrvatskog suverenizma i koja baštini politiku dr. Franje Tuđmana. U proteklim smo godinama postavili HDZ upravo na ono mjesto političkog spektra na kojemu ga je on oduvijek želio.

Hvala svima koji su danas radili u biračkim odborima, hvala i Hrvatima izvan domovine, hvala svima onima koji su radili na izbornoj strategiji, koji su pratili istraživanja i koncipirali ključne zaključke, zahvaljujem i onima koji su nam pomogli u medijskom smislu. Ovakva situacija nam dopušta da budemo malo opušteni, a već sutra od 9 sati nastavljamo raditi za Hrvatsku. Hvala vam i živjeli – kazao je Andrej Plenković u svom obraćanju, piše Večernji.hr.

(www.icv.hr, vecernji.hr)