Isprobajte domaći kukuruz kao ljekoviti užitak na tri različita načina

Vrijeme je za pečenjake, šećerce, osmoredce; kuhane ili pečene, svejedno! Na našem pijacu ih kupujemo po cijeni od 2 do 3 kune ovisno o zrelosti, dužini klipa ili broju komada koje želimo konzumirati. Prema iskustvima, kuhanjem više klipova dobivamo ukusnije i ljekovitije kukuruze.

Nije na odmet zapamtiti da kukuruz ne sadrži kolesterol, a bogat je željezom, vlaknima, folnom kiselinom i vitaminima C, B6 i B9. Kuhani kukuruz, šećerac, sadrži malu količinu soli, stoga ga prilikom čišćenja od ovojnice (komušine) i svile (brkova) treba pristaviti u kipuću slanu vodu i kuhati pola sata. Nakon toga čuvamo ih u vodi u kojoj su se kuhali.

Najbolji su mlaki. Možemo u njima uživati bez ikakvih začina. Ako ste skloni izazovima, odajemo: kušali smo premazane s maslacem i posute mljevenom slatkom ili ljutom paprikom. Ipak, preporučujemo začinjavanje bučinim uljem. Jednostavno: takav najbolje prija! Vjerujte, kuhani mladi kukuruz začinjen bučinim uljem užitak je i lijek! Naposljetku, ne rastu uzalud na njivi bundeve uz kukuruz – jedno uz drugo. Kušajte zato njihovu sinergiju!

(www.icv.hr, ljm, jjp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content