MUP poslao upozorenje građanima: Ne nasjedajte na ovu prijevaru preko Facebook-a

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare putem Facebook stranice „TOOLKITS SETS“, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama, poručuju iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Naime, kako kažu, u posljednje vrijeme policija bilježi poveći broj prijevara putem Facebook stranice „TOOLKITS SETS“ na kojoj nepoznati počinitelji oglašavaju prodaju radnih alata. Komunikacija se odvija isključivao preko Facebook Messengera u kojoj počinitelji zahtijevaju od osoba da im pošalju svoje osobne podatke, podatke o kreditnim karticama i kontrolni broj kartice kako bi mogli naplatiti alat koji prodaju. Nakon što osobe pošalju sve tražene podatke počinitelji iskorištavaju osobne podatke i podatke s kartica tako da s kartica skidaju sav novac ili koriste kartice za uplate na kladionicama izvan Republike Hrvatske, te na taj način oštećuju osobe za velike novčane iznose.

– Ukoliko ste bili žrtva prijevare putem navedene stranice molimo da podnesete prijavu u najbližu policijsku postaju ili upravu prema adresi vašeg prebivališta – poručuju iz MUP-a.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare.

(mup.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content