“NAUČI ME I USPJET ĆU” Slatinski Vretenci jogom do boljeg zdravlja i kvalitetnijeg življenja

Šesti tjedan radionica dnevnih aktivnosti “Škola samostalnog življenja” je iza Vretenaca, a upravo u tom šestom tjednu ostvarena je i prva suradnja Udruge Vretenac s Udrugom AUM Slatina, a sve u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!”.

Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge AUM, za desetak članova Udruge Vretenac Slatina održala je prošli tjedan sat joge, a sve sa ciljem pozitivog utjecaja na zdravlje, a samim time i na kvalitetu života.

Prakticiranje joge donosi mnoge dobrobiti za fizičko i psihičko zdravlje, a između ostalog pozitivno utječe na smanjenje razine stresa, anksioznosti, depresije a popravlja raspoloženje te pozitivno utječe na san.

20200713 172508

Tako su i Vretenci, pod vodstvom jogine Svjetlane Dupan, upoznali dobrobiti joge vježbajući različite asane, odnosno položaje sa ciljem poboljšanja ravnoteže, pravilnog držanja, fleksibilnosti te bolje pokretljivosti kralježnice.

Bavljenje sportom i različitim tjelesnim aktivnostima pozitivno utječe na psihofizičko zdravlje svih članova Udruge Vretenac, a odlični sportski rezultati članova Udruge svjedok su njihove ljubavi prema sportu i sportskim natjecanjima. Upravo iz tog razloga Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina otvorena je za suradnju s različitim sportskim udrugama kako iz našeg grada tako i iz cijele Virovitičko-podravske županije.

20200713 174245

Dnevne aktivnosti ”Škole samostalnog življenja” održavaju se u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića Slatina u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!”, čiji je nositelj Udruga Jaglac iz Orahovice, a jedan od partnera je Udruga Vretenac.

Aktivnosti projekta financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru ESF Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine, Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1”.

(www.icv.hr, adf, UOSIT Vretenac Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content