Održan 2. okrugli stol Lokalnih partnerstava za zapošljavanje Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Bjelovarsko-bilogorske županije

U četvrtak, 2. srpnja održan je 2. Okrugli stol Lokalnih partnerstva za zapošljavanje Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Bjelovarsko-bilogorske županije u Poduzetničkom inkubatoru u Virovitici.

Tema okruglog stola bila je “Budućnost Lokalnih partnerstava za zapošljavanje u novoj financijskoj perspektivi 2021 . – 2027.”

Gosti-predavači okruglog stola bili su Ivana Matošin i Filip Miličević iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava (Uprava za upravljanje operativnim programima Europske unije).

Informirali su sudionike okruglog stola o Europskom socijalnom fondu+ u novoj financijskoj perspektivi 2021. do 2027. i u kojoj su fazi pregovori s Europskom komisijom. Također, predstavljene su mogućnosti institucija na tržištu rada unutar ESF+, unutar specifičnog cilja “Modernizacija institucija i usluga na tržištu rada radi procjene i predviđanja potreba za vještinama te osiguravanja pravodobne i prilagođene pomoći i potpore usklađivanju ponude i potražnje na tržištu rada, prelascima i mobilnosti”. Do kraja 2020. godine planira se usvojiti Nacionalna razvojna strategija do 2030. godine, kojom se nastavlja aktivnost digitalizacije institucija tržišta rada radi unaprjeđenja njihovog poslovanja i povećanja dostupnih e-usluga krajnjim korisnicima.

U drugom dijelu okruglog stola sudionici su imali mogućnost postavljanja pitanja, davanja prijedloga i komentara sukladno iskustvu koje imaju sa projektima financiranih iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sljedećih prioritetnih osi: Zapošljavanje i mobilnost radne snage, socijalno uključivanje, obrazovanje i cjeloživotno učenje i dobro upravljanje.

Drugi okrugli stol organiziran je u sklopu projekta “Pozitivne vibracije” i u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava. Organizator okruglog stola je Razvojna agencija VIDRA, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica, Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije i Gradska razvojna agencije Slatine (GRAS).

(pozitivnevibracije.eu)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content