OPĆINA PITOMAČA Uskoro počinje uređenje poučno-edukativne pješačke staze Banov brod kojom će se stazama povezati Pitomača do obala rijeke Drave

U prostorijama Općine Pitomača, načelnik Željko Grgačić i Đuro Kucelj, direktor tvrtke Komfort d.o.o., potpisali su Ugovor o izvođenju radova na uređenju poučno-edukativne pješačke staze Banov brod.

Ugovor je odobren na temelju Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje radova na uređenju poučno-edukativno pješačke staze Banov brod. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 676.884,25 kuna, a sredstva za ovaj projekt u stopostotnom iznosu osigurana su od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u sklopu Ugovora o financiranju za projekte financirane iz podmjere 8.5. Potpore za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava, operacije 8.5.2. Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine.

U okviru ovog projekta uredit će se trasa staze u dužini od 2.850 metara uz rub šumskog područja Banov brod, od kraja Dravske ulice u Pitomači do rijeke Drave, uz obilježavanje i opremanje početne i završne točke staze. Projektom je predviđena i uspostava dvije interpretacijske točke opremljene sjenicom odnosno promatračnicom, stolovima i klupama za sjedenje te edukativno-informativnim pločama. Planirani rok završetka projekta trebao bi biti unutar 24 mjeseca. (www.pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content