Općina Zdenci uspješno nastavila s projektom ”Zaželi”: Obrazovanje za poslove gerontodomaćice zaposlenicama će koristiti i za druga zaposlenja

Općina Zdenci uspješno je nastavila s provođenjem projekta ”Zaželi” koji je u ovoj općini u provedbi pod radnim naslovom ”Zaželi-pomoć zajednici”. Projekt je vrijednosti 1.767.793,37 kuna, a razdoblje provedbe je od 14.12.2018. do 14.06.2021., projekt je sufinaciran u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda te uključuje ciljnu skupinu dugotrajno nezaposlenih žena s najvišim srednjoškolskim obrazovanjem i krajnje korisnike starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju. U ovoj općini kroz navedeni projekt zaposleno je 10 žena koje brinu za 48 starijih i nemoćnih osoba. Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Slatina i HZZ podružnica Virovitica.

-Projekt je u provedbi u cilju uključivanja žena u nepovoljnom položaju s nižom razinom obrazovanja na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, a sve u cilju kako bi se osnažilo i unaprijedilo njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva. Također želja je potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnji korisnika – kaže koordinatorica projekta ”Zaželi” za općinu Zdenci Sanja Žužić. Žužić navodi kako je kroz projekt u proteklom razdoblju odrađena i jedna posebna aktivnost.

-U proteklom periodu odradili smo obrazovanje za zaposlenice za poslove gerontodomaćice, a tečaj je obavilo Pučko otvoreno učilište Slatina. Treba svakako reći kako će ovo obrazovanje itekako biti korisno zaposlenicama i prilikom njihovih drugih zaposlenja. Sve polaznice uspješno su završile ovaj tečaj i moram ih pohvaliti na redovnom odazivanju te prije svega na marljivom i savjesnom radu kroz ovaj projekt. Naravno, moram istaknuti i činjenicu kako su sve zaposlenice i posebno njihovi korisnici, izuzetno zadovoljni provedbom ovog projekta – zaključila je Žužić.

   Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Općine Zdenci

a Fotor

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content