OSVOJITE NAGRADU Ogranak Matice hrvatske Slatina raspisuje natječaj “Mirko Jirsak” za najbolju kratku socijalnu priču

U sklopu manifestacije “Dani Mirka Jirsaka”, Ogranak Matice hrvatske u Slatini raspisuje natječaj za najbolju kratku socijalnu priču.

Uvjeti natječaja:

– priča tematski mora biti vezana za Slavoniju, njezine ljude, događaje i kulturnu baštinu, napisana na hrvatskom jeziku, a mogu sudjelovati autori/ice iz Republike Hrvatske i inozemstva;

– tekst priče ne smije biti duži od pet kartica niti objavljen u tisku ili na internetu prije natječaja;

– rok za slanje radova je 1. listopada 2020. godine.

Radovi se mogu slati:

– u pisanom obliku, označeni zaporkom, na adresu: Ogranak Matice hrvatske u Slatini, Ante Kovačića 1, 33520 Slatina, s naznakom Natječaj “Mirko Jirsak”, a ostale podatke (ime i prezime autorice ili autora, adresu, telefon te zaporku) treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj kuverti;

– u elektroničkom obliku na e-adresu: [email protected], prijavljena priča označena zaporkom, a ostale podatke (ime i prezime autorice ili autora, adresu, telefon te zaporku) u zasebnom dokumentu.

Nagrada nosi naziv “Mirko Jirsak” u spomen na književnika, pjesnika slavonske ravnice, pedagoga, novinara, slatinskog zavičajnika. Ukupno se dodjeljuju tri nagrade novčanog iznosa 1.000 kuna – prva nagrada, 500 kuna – druga nagrada i 300 kuna – treća nagrada.

Pristigle radove vrednovat će stručno povjerenstvo koje imenuje Organizacijski odbor, a nagrade će biti uručene u sklopu manifestacije “Dani Mirka Jirsaka”, koja se održava svake godine u studenome, u mjesecu književnikova rođenja.

Održavanjem Jirsakovih dana obogaćuje se kulturna baština grada, daje se ljepota i punina, a našem pjesniku i prozaiku rođenom pod okriljem slatinskog neba stvara se počasno mjesto i trajan spomenik u srcima Slatinčana i poštovatelja njegove zavičajne riječi.

(Ogranak Matice hrvatske Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content