POJAČAN NADZOR Saznajte kad će policija “na oku” držati vozače motocikla i automobila

I ove su godine, kao i prošle, sudionici u prometu na motociklima na području Policijske uprave virovitičko–podravske među najugroženijim kategorijama sudionika u prometu, jer su ove godine četiri vozača motocikla teško ozlijeđena. Tri prometne nesreće u kojima su nastradali su ti motociklisti i uzrokovali upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom u zavoju.

Upravo je upravljanje vozilom neprilagođenom brzinom i najčešći uzrok prometnih nesreća na području ove policijske uprave kojima je u prvoj polovici godine uzrokovana svaka peta prometne nesreća. Međutim, u prometnim nesrećama uzrokovanima ovim prekršajem je nastradala gotovo svaka druga osoba, a među njima jedini poginuli sudionik prometne nesreće ove godine i 14 od ukupno 22 teško ozlijeđena.

Kako su problematika sudjelovanja i stradavanja motociklista u prometnim nesrećama, ako i uzrokovanja prometnih nesreća upravljanjem vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom najveće nedjeljom u poslijepodnevnim i večernjim satima u nedjelju, 19. srpnja od 15 do 23 sata će na području cijele policijske uprave biti provedena akcija usmjerena na nadzor i zaštitu vozača motocikla, nadzor vozača pod utjecajem alkohola i nadzor brzine kretanja vozila.

U petak, 17. srpnja od 10 do 18 sati će na području Policijske postaje Orahovica biti provedena akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora brzine kretanja vozila, a cilju podizanja stanja sigurnosti na višu razinu i zaustavljanja nepovoljnog trenda teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama policijski službenici će i predstojećeg vikenda vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama.

(PU virovitičko-podravska, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content