POTPISAN UGOVOR Obnovit će se krovište zgrade Crvenog križa u Virovitici

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica i Grad Virovitica danas (petak) su potpisali Sporazum o osiguranju financijskih sredstava za obnovu krovišta zgrade Crvenog križa u Virovitici. Zgrada Crvenog križa energetski je obnovljena, no u obnovi nije obuhvaćeno krovište. Ono je dotrajalo i prokišnjava te je Grad Virovitica reagirao na zamolbu Gradskog društva Crvenog križa i prijavio projekt obnove krovišta Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije u procijenjenoj vrijednosti od oko 250.000 kuna.

2 850x820 1
Foto: virovitica.hr

Tom je prilikom ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Željka Grahovac gradonačelniku Kirinu uručila monografiju koja je objavljena u povodu 120. godišnjice djelovanja GDCK Virovitica.

– Nedavno završenom energetskom obnovom zgrade GDCK Virovitica, ugrađeni su plastični krovni prozori. Budući da energetskom obnovom nije obuhvaćena izmjena krovišta, a GDCK nije prihvatljiv prijavitelj za nedavno raspisan natječaj jer ima status udruge, obratili smo se Gradu Virovitici s molbom za pomoć u financiranju sanacije krovišta koje prokišnjava. Grad nam je izašao u susret i pronašao način da nam financijski pomogne kako bi se zgrada potpuno energetski obnovila. Na tome zahvaljujemo Gradu Virovitici te nam zaista mnogo znači što su se uključili u rješavanje tog životnog problema za Gradsko društvo Crvenog križa i za buduće generacije – istaknula je ravnateljica Željka Grahovac. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content